Aranjați o gospodărie? Vă vom sfătui ce culori să alegeți

CategorieFiltru
 
 
 
 
 

Aranjați o gospodărie? Vă vom sfătui ce culori să alegeți

vineri, 21 februarie 2020
Aranjați o gospodărie? Vă vom sfătui ce culori să alegeți

Culorile mediului au un impact deosebit asupra noastră. De aceea alegerea lor în gospodărie este foarte importantă. Este necesar să știm ce imapct au culorile individuale asupra noastră. Astfel ne putem crea o gospodărie care ne va susține și ne va reîncărca zi de zi.

Fiecare culoare încurajează anumite emoții. Printr-o combinația potrivită, vă puteți crea cu ușurință un spațiu în care vă veți simțiți confortabil, în siguranță și comod.

 

Culoarea albă

Culoarea albă este o bază neutră. Simbolizează simplitatea, puritatea și stabilitatea. Mărește optic spațiul și arată bine indiferent de culoarea cu care o combinați. Variante interesante sunt pereții colorați (de exemplu, albastru deschis) și mobilierul dominant alb (de exemplu, masa de toaletă).

 

Gri

Gri este o culoare neutră care netezește ușor nuanțele de verde, albastru sau roșu. Simbolizează stabilitatea și soliditatea. Este recomandabil să o aplicați pe coridor sau să vă algeți mobilierul în această culoare în camera de zi sau în dormitor.

Albastră

Albastrul calmează și aduce un sentiment de siguranță. Asigură un somn liniștit și, prin urmare, este adesea folosită pentru dormitor sau în camera copilului. Este, de asemenea, potrivită pentru baie, unde poate evoca apele oceanului liniștit. Lăngă culoarea albastră se potrivește perfect mobilierul alb. Creați astfel un spațiu romantic cu o nuanță a malului mării, unde vă veți simți întregul an ca și cum ați fi la doar câțiva pași de plajă.

Verde

Culoarea verde vă va aminti mereu de natură și, prin urmare, sentimentele  pe care le aduce pădurea - sănătate, fericire, dezvoltare constantă. Spațiile care conțin elementele verzi sunt luminoase și armonioase. Nu vă fie teamă să adăugați tapet galben, maro, alb sau floral. Verde este ideală pentru exterioare sau pentru spații unde interiorul și exteriorul sunt interconectate.

Roșu

Roșul este perfect în combinație cu accesorii de casă albe. Susține activitatea, este un simbol al dragostei și încurajează apetitul. Aveți grijă, totuși, să alegeți nuanțele mai fine de roșu în casa dvs. Culorii roșii închise sunt adesea atribuite semnelor de furie și tulburări.

Violet

Culoarea violet este un simbol al feminității și al fineții. Dacă alegeți o nuanță de lavandă sau liliac sau altă nuanță delicată a acestei culori frumoase, veți obține un spațiu cu o atmosferă confortabilă și relaxantă. Culoarea este potrivită pentru dormitor, cameră de zi sau o nuanță mai fină poate fi utilizată și pentru hol. Creați un spațiu feminin frumos, printr-o combinație cu mobilier alb. Imaginați-vă, de exemplu, holul într-o nuanță de violet fin, unde va domina o oglindă albă frumoasă.

Galben

Galbenul este culoarea fericirii, a optimismului, a modernității și a creativității. Spațiul galben este distractiv și proaspăt, astfel culoarea este ideală pentru camera copilului sau camera de lucru. Nu uitați să combinați culoarea galbenă închisă cu ceva mai decent. Gri neutru sau albul pot crea contrastul perfect.

Mai puțin este uneori mai mult și aceasta se aplică și în alegerea culorilor. Încercați să alegeți 2-3 culori în diferite combinații pe care să le utilizați în întregul interior. Alegeți nuanțele mai fine ale culorilor individuale și le combinați cu accesorii de casă în culori albe sau gri, care neutralizează culorile închise. Nu vă fie frică să încercați, dar concentrați-vă asupra preferințelor personale. Creați-vă spațiul pe care l-ați dorit întotdeauna. Un spațiu care vă va plăcea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version
Nevoie de ajutor?Nevoie de ajutor?