ȘtițI cum să curățațI corect pensulele de make-up? Noi vă sfătuim

CategorieFiltru
 
 
 
 
 

ȘtițI cum să curățațI corect pensulele de make-up? Noi vă sfătuim

vineri, 18 ianuarie 2019
ȘtițI cum să curățațI corect pensulele de make-up? Noi vă sfătuim

În vremuri de mult apuse pensulele cosmetice erau utilizate doar de make-up aristele profesioniste. În ziua de astăzi, sunt nelipsite, în număr mare de pe măsuța cosmetică a fiecăreia dintre noi. Ce durată de viață au aceste pensule de make-up? Cum trebuie să le îngrijim corect?

Dacă vă gândiți la achziționarea pensulelor de make-up aveți două variante de alegere. Puteți alege între pensule din materiale sintetice, sau naturale. Cele din materiale naturale sunt de origine animală. Se zvonește că sunt mai fine și mai rezistente. Însă acest lucru nu este obligatoriu.

Vremurile au avansat, la fel și tehnologia.Totul depinde de marcă. Categoric este mai bine să investiți în pensule de calitate și să căutați în scopul acesta mai multă calitate și mai puțină cantitate. Astfel de pensule vor rezista ani la rând.


De ce să curățațI pensulele?

În cazul în care utilizați des aceste pensule este foarte important să le și curățați regulat. Ceea ce înseamnă cel puțin odată la două săptămâniÎn perii acestora rămân prinse particule din produsele cosmetice folosite. Grăsimea excesivă, care se depune prin utilizare, poate determina incapacitatea de a lua cantitatea necesară de produs pe pensulă. De asemenea, se poate întâmpla, că datorită impurităților, produsul utilizat își va schimba culoarea.

Un lucru este partea estetică și practică. Și cu totul alt lucru este partea igienică. În pensulele încărcate de produse, pe care nu le îngrijim corespunzător se pot înmulți bacterii. Acestea vor cauza diferite probleme ale tenului. Și asta nu ați vrea să riscați.


CurățațI! Cum?

Puteți curăța pensulele sub jetul de apă, sau într-un bol mai mare. Indiferent de varianta pe care o alegeți, este important să umeziți doar aplicatorul, adică perii. Evitați să spălați, sau să introduceți în apă partea metalică. Acolo sunt lipiți perii și se poate întâmplă, ca sub efectul apei, lipiciul să cedeze. De asemenea partea metalică  poate coroda sub influența apei și a umidității.

Curățatrea sub jetul de apă

Curățați întotdeaune pensulele cu apă călduță. Introduceți perii în apă în așa fel, În cât aceasta să se scurgă în jos, pe lungimea lor. După ce în felul acesta, îndepărtați din ele majoritatea impurităților, puneți în palmă puțină soluție pentru curățarea pensulelorCu mișcări circulare cu pensula, formați spuma, curățând în felul acesta perii în profunzime. Pensula este curată în momentul în care spuma nu se mai colorează și rămâne curată.

La urmă, clătim pensula bine sub jetul de apă. Stoarceți fin perii aranjându-i în forma inițială. Puteți usca pensulele pe un prosop curat, dar cel mai bine este să uscați pensulele cu perii suspendați în aer. Asta o puteți face de exemplu punând pensulele pe marginea mesei cosmetice  cu o eșarfă, sau un prosop pe mânere pentru contra-greutate.

Pontul nostru

Pensulele din materiale naturale se usucă mai greu. Este bine să le lăsați la uscat aprox 24 de ore. Cele din material sintetic se usucă și peste noapte.

Spălarea în bol

În bol puneți puțină apă și detregent pentru spălarea pensulelor. Cu mișcări circulare, curățați bine, bine pensula. Puteți schimba apa de câteva ori. Când sunteți sigură că pensula este complet curată, clătiți-o bine sub un jet de apă călduță.

Procesul de uscare este același ca și în aczul spălării sub jetul de apă.

Pontul nostru

În cazul în care nu aveți un detergent special pentru curățarea pensulelor, Un șampon fin vă poate fi de ajutor, de exemplu cel pentru copii. Dacă doriți să le acordați pensulelor dvs extra îngrijire, puteți adăuga câteva picături de ulei de măsline, sau cocos. Credeți-ne că mai ales cele din materiale naturale vor aprecia acest lucru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version
Nevoie de ajutor?Nevoie de ajutor?