6 trucuri pentru un dormitor vintage, romantic

CategorieFiltru
 
 
 
 
 

6 trucuri pentru un dormitor vintage, romantic

joi, 17 ianuarie 2019

Romantic, comfortabil și elegant. Vă doriți un dormitor în stil vintage? Fiți prudenți în procesul de amenajare. Stilul vintage are regulile și principiile sale, care trebuie respectate. Noi vă dezvăluim care sunt acestea. 

Inițial, cu greu ați găsi semnificația cuvântului vintage în strânsă legătură doar cu designul de interior. Acest termen a fost folosit pentru desemnarea anumitor epoci a vinurilor de calitate excepțională. Doar ulterior expresia vintage a ajuns să fie folosită pentru tot ce este vechi și bun.

Astăzi vintage este un trend extraordinar de iubit, care aduce în locuințe mirosul istoriei, culori fine pastelate, materiale naturale și motive florale. Dacă așa vă imaginați interiorul locuinței dvs, nu vă lăsați ademeniți de amenajarea interiorului cu piese de mobilier inutile, primite de la cunoștințe. Nu tot ceea ce este vechi, este și vintage.

Care este diferența dintre vintage șI retro?

Foarte multe persoane încurcă diferite stiluri, atunci când vine vorba despre amenajarea interioarelor. Cel mai des încuracte sunt stilurile vintage și retro. Chiar dacă ambele sunt inspirate din trecut, fiecare este diferit și unic.

Retro își găsește inspirația, mai ales în anii 50 și 70 ai secolului trecut. Elemente tipice retro sunt culorile pronunțate, în special verde, galben, maro, negru și roșu. Mobilierul și accesoriile sunt din lemn, plastic, sau vinyl.

Pe când stilul vintage pătrunde mai adânc în trecut. Exmplu sunt anii 20 – 60.. În interior ar trebui să domine  culori fine, cum ar fi bej, gri, sau crem. Mobilierul poate fi reconstituit, dar ar trebui să aibe un aspect vechi. Sunt preferate materialele naturale sub formă de lemn și bumbac, care pot fi completate cu elemente din metal. Un tabu absolut în stilul vintage sunt elementele, sau obiectele din plastic.

Principiile de bază ale stilului vintage

Așa arată cele mai principale reguli ale stilului vintage:

  • Dintre toate materialele, prioritatea o are lemnul.
  • În interior ar trebui să domine  culori discrete, care pot fi completate de nuanțe fine, pastelate.
  • Mobilierul ar trebui să aibe un aspect vechi, dar elegant..
  • Dintre motive, cele mai indicate sunt cele florale eventual ornamente sculptate în mobilier.
  • Pe accesorii pot exista crăpături, elemente patinate, sau ruginite.


Dormitorul în stil vintage

În amenajarea dormitorului trebuie urmate aceleași secvențe ca și în cazul oricărei alte încăperi. În primul rând decideți culoarea potrivită pentru podea și pereți, treptat aranjați piesele mari de mobilier iar la final adăugați accesoriile și materialele textile. Cum să faci toate acestea în stilul vintage?

1. Tapete șI culori fine pe perețI

Zugrăviți în alb pereții dormitorului, sau în nuanțe de bej natural. Dacă vă plac culorile puțin mai vesele, încercați nuanțe pastelate. În afară de vopsea, puteți folosi și tapet pe pereți. Motivele, sau ornamentele florale sunt ca și create pentru stilul vintage..

2. Pat alb cu tăblie sculptată

După zugrăvirea pereților următorul pas este alegerea patului corect. Într-un dormitor vintage comfortabil se potrivește un pat din lemn, sau din metal. În ceea ce privește culoarea acestuia, cel mai potrivit este albul, care subliniază atmosfera romantică. Paturile vintage pot avea și tăblii înalte, cu motive sculpatate.

3. Un mobilier ca pentru o prințesă modernă

În afară de pat, adăugați în dormitorul dvs și un dulap și noptiere. Uitați de dulapuri încorporate și uitațivă după piese antice. Un dulap de lemn de calitate, cel mai probabil  va ocupa un spațiu semnificativ, dar îi va acorda dormitorului flerul corect.

4. Nu uitațI de măsuța de toaletă

O parte elegantă a dormitorului vintage este și măsuța de toaletă. Acest ajutor practic va aduce în interiorului dormitorului dvs istorie, eleganță și noblețe. Expuneți pe această măsuță parfumurile dvs preferate, sau superba casetă de bijuterii iar în fiecare dimineață vă veți trezi ca o prințesă.

5. Materiale șI perne pentru clipele romantice

Unul dintre detaliile foarte importante, care va face toată încăperea mai comfortabilă sunt materialele textile. Acestea pot apărea în dormitor sub formă de lenjerii, perne, baldachine, dar de asemenea și ca abajururi pe lampe. Alegețile pe cele care au  câteva volănașe și imprimeu floral.

6. AdăugațI accesorii mărunte

Cireașa de pe tort în amenajarea interiorului în stil vintage sunt accesoriile. Un dormitor în stil vintage îl puteți accesoriza cu o lampă din porțelan și câteva fotografii vechi. Un serviciu de neprețuit vi-l poate face și o oglindă cu cadru din lemn sculptat, în care puteți ascunde toate bijuteriile dvs.

După cum puteți vedea, realizarea ideii unei locuințe în stil vintage, nu trebuie să fie deloc dificilă. Este nevoie doar de câteva planuri ;i un pic de timp. Faceți o plimbare pe la anticariate și prin podul bunicii. Accesoriile de bun gust și piese de mobilier sub forma măsuțelor de toaletă, a oglinzilor și a casetelor de bijuterii le găsiți și în e-shop-ul nostru.

 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version